OKULUMUZ

19.03.2024 43

ZİYA GÖKALP İLKOKULU TANITIMI

Okulumuz 1963 yılında Belediyeden alınan 543 ada 13 parsel numaralı 3433 m2 İnönü Mahallesi İzzet Paşa Caddesi üzerinde bulunan arsa üzerine aynı yılın Şubat ayında yapımına başlanan ve aynı yılın Kasım ayında yapımı tamamlanmıştır. 1964 Şubatında 13 Şubat İlkokulu adını alarak Vali Kemalettin GAZEZOĞLU tarafından öğretime açılmak istenmiş mevsim müsait olmadığından ve öğretmen öğrenci nakillerinin güç olacağı düşüncesi ile öğretime açılmamıştır.

1963 yılında inşa edilen okulumuz, 14 Eylül 1964 tarihinde Ziya Gökalp İlkokulu olarak eğitim-öğretine hizmet vermeye başlamış, 1970-1971 eğitim-öğretim yılında ikili öğretime geçmiştir.1989 yılında yapılan ek bina da ihtiyacı karşılayamadığı için, tekli eğitime dönülememiştir.

Bir ara okulun Kız Öğretmen okulu olarak öğretime açılması düşünülmüş, Bakanlığa tekliflerde bulunulmuştur. Beş yıllık kalkınma planında Erzincan'a öğretmen okulu açılması planlanmadığından Erzincanlıların bu isteğe yerine getirilmemiştir. Böylece okul binası 1964 yılı Eylül ayına kadar boş kalmıştır. 1964-1965 Eğitim Öğretim yılında Erzincan Ziya Gökalp İlkokulu 14.09.1964 tarihinde eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Okul Müdürlüğüne kurucu müdür olarak Kurtuluş İlkokulu Öğretmeni S. ESKİYURTLU görevlendirilmiştir. S. ESKİYURTLU 11.12.1964 tarihine kadar sürdürmüş 11.12.1964 Tarihinde Dursun BAL okul müdürlüğüne asaleten atanmıştır. 1976 yılında Dursun BAL' ın emekliye ayrılması nedeniyle okul müdürlüğüne Osman KARAKAŞ atanmıştır. Okul öğrenci mevcudunun artması üzerine ikili öğretime geçilmiştir. Okul binası ihtiyaca cevap vermediği için 1989 yılında okul bahçesine ek bina yapılmıştır. Yapılan ek binada 13 Mart 1992 depreminde hasar göre Rehberlik Araştırma Merkezi, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kuruluda bu binada hizmet vermiştir

Osman KARAKAŞ' ın İlköğretim müdürlüğüne atanması üzerine okul müdürlüğüne Cemal ÇETİNKAYA getirilmiş olup bu görevini 1990 yılına kadar sürdürmüştür .1991 yılında okul müdürlüğüne Suat ERTANE atanmıştır. Okul öğrenci mevcudunun artması üzerine 1992 yılında okul Müdür Yardımcılığı görevine Dursun KÖSEOĞLU ve Elaaddin KARASU atanmıştır.

1997-1998 eğitim-öğretim yılında sekiz yıllık zorunlu eğitime geçmiş olan okulumuzda; iki laboratuvar, iki öğretmenler odası, bir kütüphane, bir bilgisayar odası, bir müzik odası, on dokuz derslik, bir rehberlik servisi ile hizmet vermiştir.

2000 yılında 1 müdür,3 müdür yardımcısı, 15 branş öğretmeni, 24 sınıf öğretmeni, 2 ana sınıfı öğretmeni, 1 memur, 7 hizmetli olmak üzere 53 personel görev yapmıştır. 2000 yılında da okul Müdür Yardımcılığı görevine Latif BEKTAŞ getirilmiştir.

1500'ü aşan öğrenci sayısı ile, her yıl yaklaşık olarak 150 mezun veren okulumuz Liselere Giriş Sınavlarında da %50’nin üzerinde bir başarı göstermiştir. Ayrıca bölgesel düzeyde yapılan Seviye Tespit Sınavlarında da her zaman ilk 3'ü paylaşmanın haklı gururunu yaşamıştır.

Hafta sonu kursları, zengin teknolojik araç ve gereçleri, çeşitli kültürel ve sportif etkinlikleri ile önemli başarılara imza atan Ziya Gökalp İlköğretim Okulu ile başarı özdeşleşmiştir.

1964 yılında yığma olarak yapılan binamız yapılan incelemeler neticesinde dayanaklılık ömrünü tamamladığından, 2004 yatırım programında eski bina yıkılarak yerine 12 derslik yeni bina yapılmıştır.

2004 yılında Okulumuzda 23 derslik 1 anasınıfı 1 fen laboratuvarı, 1 bilgi teknolojisi sınıfı, 1 kütüphane, 1 spor salonu mevcut olup, 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 12 sınıf öğretmeni, 15 branş öğretmeni, 1 anasınıfı öğretmeni, 3 hizmetli, 1 gece bekçisi, 1 kaloriferci, 1 memur ve 830 öğrenci ile yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı geçmişte olduğu gibi gelecekte de Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı vatan, bayrak ve millet sevgisi ile nesiller yetiştirmeye devam edecektir.

2004 yılında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu gereğince okul müdürü Suat ERTANE'nin tayini Vali Metin İlyas Aksoy İlköğretim okuluna yapılmış yerine Bahçelievler İlköğretim Okulu müdürü Arslan DOĞANÇAY 09.08.2004 tarihinde okul müdürlüğüne atanmıştır. Daha sonra sırasıyla Abdurrahman  KARAHAN ve MURAT YILDIRIM okul müdürlüğü yapmıştır.

2017 yılında okulumuza 11 derslikli ek bina yapılmıştır. 2022 yılında Okul Müdürü Engin Özdemir’in emekli olması ile okul müdürlüğüne İSA POLAT  vekalet etmiştir. 2022 yılında Murat Burak SAN okul müdürü olarak atanmıştır.

Ziya Gökalp İlkokulu mezunlarının bilim dünyasında göstermiş olduğu başarı her zaman övüncü olacaktır.

2024 yılı 14 Eylül ayında kuruluşunun 60. yıldönümünü kutlayan Ziya Gökalp ilkokulu gösterdiği başarı ile Erzincan'da eğitim konusunda lokomotif görevini sürdürmeye devam edecektir.

Ziya Gökalp İlkokulu

çocuk kalbinin attığı yerdir.